Lihashuoltoa hevosillesi 

Procheval on yritys joka omistautuu täysin tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa hevosellesi , eläinlääkärin hoidon lisäksi. Hevoset ovat ehkä vapaa-ajan harrastus tai sitten tavoittelet uraa ammattiratsastajana.  Molemmissa tapauksissa hevosesi voi hyötyä eismerkiksi hieronnasta ja sähköterapiasta. Mitä terveempi hevosesi on, sitä paremmat ratsastuselämykset ja kilpailutuloksesi tulevat olemaan.

Usein oireita ylenkatsotaan tai luokitellaan vähäpätöiseksi. Kunnes hevonen kieltäytyy esteillä, vaurioittaa jänteen tai rupea käyttäytymään oudosti joka kerta kun satulaa tuodaan lähelle. Jos hevosta tutkitaan säännöllisesti ja hoidetaan kun tarve vaati, jänne voisi vielä olla terve ja hevonen estekunnossa. Liikkuvuuden kannalta on välttämätöntä ylläpitää toimivaa pehmytkudosta, joka koostuu lihaksista, jänteistä ja ligamenteista, sekä nivelten toimintaa.  Kipu pehmytkudoksissa aiheuttaa usein aggressiota,  mikä taas vaikuttaa hevosen yleiseen hyvinvointiin.

Hoito voidaan kohdistaa vammojen estämiseksi ja kunnon säilyttämiseen, niin kuin myös kuntoutustarkoituksessa. Mitä aiemmin oireet huomataan ja hoidetaan, sen helpompi on hoito ja lyhempi parantuminen. Hyvinvoivalle- ja kuntoiselle hevoselle, hierontaa ja muuta terpiaa käytetään kunnon ylläpitämiseen ja kohottamiseen, näin saavutetaan optimaaliset tulokset harjoituksissa ja kilpailuissa.

Minusta

Hevoset ovat olleet osa elämääni siitä kun seitsemän vuotiaana aloitin paikallisessa ratsastuskoulussa Tammisaaressa. Kilpailin hieman paikallisella tasolla nuorempana, sekä koulu-että estepuolella. Kahdeksantoistavuotiaana lähdin yliopistoon Turkuun ja ratsastus jäi taka-alalle, lähinnä käytännöllisistä syistä.  Opiskelujen päätyttyä ja ulkomailla tehdyn harjoittelun jälkeen suuntasin Espanjaan työskentelemään ratsastajana PRE-kasvattajalla. Jäin jälleen koukkuun päivittäin hevosten parissa olemiseen! Koska työskentelin hevosten kanssa päivittäin, aloin ajatella paljon niitä ongelmia joita joillakin hevosille esiintyi ja joihin eläinlääkäri ei löytänyt ratkaisuja. Uteliaisuus oli herännyt ja halusin oppia enemmän siitä miksi jotkut hevoset pysyvät hyväkuntoisina ja toiset eivät. Otin selvää eri opinahjoista ja löysin Ruotsista hevosen fysikaalisen koulutusohjelman. Kesällä 2012 saan lopullisen todistuksen ja saan käyttää titteliä Professional Equine Sports Therapist (Equiopat). Koulutusohjelma sisältää anatomia-oppia solutasoon asti, ennaltaehkäisevää hoitoa ja kuntoutusta käyttäen hierontaa(Genuin svensk massage för häst, GSMH), sähköterapiaa, venytystä, valoterapiaa, iskuaaltohoitoa ja homeopatiaa. Lisäksi koulutukseen kuuluu seminaareja ravinnosta, kavioiden hoidosta ja satulan sovituksesta.

  • kaikki jotta voin tarjota parasta hevosellesi! 

Hoidot

Genuin svensk massage hierontaa

Tämä hierontamenetelmä mahdollistaa syvän kudoksen käsittelyä. Hieronnan tavoite on verenkierron parantaminen yleisesti sekä läpivirtausta joka lihaksessa. Alunperin tämä menetelmä kehitettiin ihmisille ja sitä on sittemmin muokattu hevosten tarpeisiin sopivaksi. Verrattuna toisiin hierontamuotoihin, sitä eniten muistuttava on urheiluhiertonta, joka alunperin perustuu aidolle ruotsalaiselle hieronnalle. Toisin sanoen, tälläisellä hoidolla on pitkä historia.

Abanico and Tiina canterHieronnan tavoite on vaikuttaa lihakseen kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa lihasta provosoidaan , toiseksi sitä venytetään ja kolmanneksi valutetaan pinnallisesti jotta ylimääräinen neste ja kuonaaineet poistuisivat mahdollisimman nopeasti. Imusuonistoa aktivoidaan hieronnan aikana ja käsittelee tehokkaammin kuonaaineet ja täten pehmeä kudos puhdistuu. Koska kiertoa parannetaan, aineenvaihdunta nopeutuu ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hevosen hyvinvointiin.

Hierontaa käytetään seuraavien ongelmien ratkaisemiseen ja parantamiseen: vinouteen, jäykkyyteen, epäsymmetrisiin liikkeisiin, jos hevonen liikkuu lapa edessä tai liikkuu kahdella uralla, epäpuhdas askel, toinen kierros on huomattavasti vaikeampi hevoselle, vaikeuksia siirtää takaosaa alle, esteillä kieltäytyminen,  vammoihin (akuuttisen tilan päätyttyä), vaikeuksia pysähtyä mäessä, aggressiota, hermostumista jne.

Hierontaa ei käytetä jos hevosta lääkitään tai se on hiljattain saanut rokotteen/matolääkettä, sillä on akuutti vamma, sillä on paikallinen tulehdus tai imusuonentulehdus, hevonen on vilustunut tai jos hevosella on erittäin huono yleiskunto.

Mitä hieronta saa aikaiseksi: edistää aineenvaihduntaa, parantaa verenkiertoa, aktivoi imusuonistoa, poistaa jäykkyyttää ja vinoutta, poistaa särkyä, aggressiota ja hermostuneisuutta joka johtuu särystä, normalisoi askellaijeja, turvotus häipyy, hevonen on rennompi liikkuessaan ja mielyttävämpi ratsastaa.

Laseria

Laserhoito kuuluu valoterapioihin, mikä tarkoittaa, että valoaallot tunkeutuvat kudokseen, millä on biostimuloiva teho. Solut imeävät itseensä valoa ja niiden energianvapautus stimuloituu jonka seurauksena solun toiminnot nopeutuvat. Aineenvaihdunta soluissa nopeutuu, ne korjautuvat ja lisääntyvät tehokkaammin ja pysyvämmin.  Konkreettiset seuraamukset ovat lisääntynyt verenkierto, stimuloitu vastustuskyky, vähentynyt kipu ja pitkälla tähtäimellä vahingoittuneen kudoksen uudistuminen. Koska laaserhoito ei ärsytä kudosta, sopii se erinomaisesti käytettäväksi tulehdustiloihin. Yksi laaserin eduista on, että se vaikuttaa ainoastaan paikallisesti, neljän sentin syvyyteen, joten hevosen tiineenä olo ei ole este hoidolle. Äkillisiä ongelmia hoidetaan mielellään alussa tiheästi ja myöhemmässä vaiheessa harvemmin, kun taas kroonisia vaivoja hoidetaan säännöllisesti pidemmin välein.

Seuraavia vaivoja hoidetaan tehokkaasti laaserilla:

  • Tulehduksia
  • Iho-ongelmia
  • Turvotuksia
  • Kipua
  • Jännevammoja
  • Nivelongelmia
  • Lihasvaivat

Sähköterapia

Sähköterapiaa käytetään jäykkien lihasten rentouttamiseen, verenkierron parantamiseen, säryn ja tulehduksen lievittämiseen. Käytän diadynamisia virtoja, tasavirtaa ja faraadista virtaa. Diadynaaminen virta provosoi kudosta mikä nopeuttaa parantumista; se on hyvin tehokas jäykän lihaskudoksen, ligamenttejen ja nivelten hoitamiseen. Lisäksi sillä on kipua lievittävä vaikutus. Tasavirtaa käytetään sekä toisen sähkön vaikutuksen optimoimiseen, ylimääräisen nesteen poistamiseen ja ennen kaikkea säryn lievittämiseen. Faraadista virtaa käytetään kun päämäärä on normalisoida lihastoiminta, toisin sanoen, lihaksen aktivoimiseen. Sähköhoitoa käytetään yksin tai muun hoidon kanssa.

Hinnat

-Lihashuoltoa 75€/hevonen (sis. 24% alv.)

Kaikki laitehoidot sisältyvät hintaan hevosen tarpeen mukaan.

-Hierontaa koko hevonen 90€

Omistajan pyynnöstä ainoastaan ylläpitävässä tarkoituksessa. Oireilevaa hevosta hoidetaan aina paikallisesti.

-Laserhoitoa

Jänne/hankosidevammat, laajat ongelmat (hoito 20-25min) 35€

Pienet paikalliset ongelmat (hoito n. 10min) 20€

Jos useampi hoidettava samalla tallilla ei lisätä matkakorvausta erikseen laserhoitoihin.

-Matkakorvaus 0,22€/km

Lisätään käsittelyn hintaan jos yksisuuntainen matka on 20km pitempi Tammisaaresta. Jaetaan asiakkaiden kesken.  

Hinnat voimassa alkaen heinäkuu 2016.

Dela: Facebooktwittergoogle_plusmail